Nieuws

Minimaliseren
13
Eerste symposium over grootste gifslang op aarde

EduPet Education organiseert vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober samen met Stichting Herpetofauna het allereerste internationale symposium over de koningscobra.  De allergrootste experts komen dan naar het Van der Valk Hotel Veenendaal om hun kennis over de grootste gifslang op aarde te delen.

De koningscobra is een majestueus dier dat zowel wordt gevreesd als aanbeden. De natuurlijke leefomgeving van deze slang in Azië staat steeds meer onder druk, waardoor het leven van de koningscobra steeds uitdagender wordt.  Op veel plaatsen worden de dieren uit angst onnodig gedood, waardoor hun aantallen sterk afnemen.

Bruikbaar gif
Niet alleen is de koningscobra een belangrijke diersoort voor de balans in de natuur, uit recente studies blijkt ook dat het dier een gif heeft dat zeer bruikbaar is voor de medische wetenschap en onder meer als krachtige pijnstiller kan worden gebruikt. Meer informatie over zowel het gedrag als het gif van de koningscobra is hard nodig om deze slang en zijn leefgebied beter te kunnen beschermen.

Experts
Experts vanuit de hele wereld komen in oktober naar het symposium van EduPet. Herpetologen, toxicologen en biologen zullen kennis delen over hun onderzoek en natuurbeschermingswerk en hun onderlinge samenwerking versterken. Aan bod komen belangrijke onderwerpen als het behoud van de koningscobra, gedragsonderzoek, toxicologie en jeugdparticipatie in natuurbescherming.

RAVON
RAVON geeft op dit symposium drie lezingen. Deze lezingen gaan in op de Nederlandse herpetologie, Iguana delicatissima op St. Eustatius en amfibieënziektes.

Primeur
Nog niet eerder kwam een dergelijke line-up van sprekers samen om belangrijke stappen te zetten op het gebied van bescherming en onderzoek van de koningscobra. Deelnemers aan het Engelstalige symposium wacht een wetenschappelijke primeur rond cobragif. Kijk voor meer informatie over het eerste internationale koningscobra symposium 2017, een must voor alle serieuze natuurliefhebbers, op www.kingcobrasymposium.com

Posted in: Actueel, Reptielen

  
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina