Buitenland stages

Minimaliseren

Sinds kort is RAVON actief in het Nederlands Caribisch gebied.

ITEM: ST EUSTATIUS - KLEINE ANTILLEN

 • Verspreidingsonderzoek en habitatbeschrijving van de Red faced ground lizard (Ameiva erythrocephala) op het eiland St. Eustatius
  De Red-faced ground lizard is de grootste grond hagedis van het eiland St. Eustatius. Met zijn prachtige rood gekleurde kop en rose-blauw kleurende lichaam is het een veel voorkomende hagedis soort op St. Eustatius. Helaas vormen de komst van zwarte ratten (Rattus rattus) en huisdieren als honden en katten een bedreiging. Het is dan ook van belang dat we de populatie van deze bijzondere hagedis in de toekomst gaan monitoren. Tijdens deze stage gaat je veldzoektocht uit naar de red-faced ground lizard en breng je zijn verspreiding in kaart. Ook beschrijf je zijn leefgebied op het eiland St. Eustatius. Met deze verspreidingsgegevens ontwerp je samen met je begeleider(s) een aantal monitoringstrajecten. Beschik je over een grote zelfstandigheid, spreek je goed Engels en ben je avontuurlijk ingesteld om voor langere tijd op een sub-tropisch eiland te verblijven? Misschien is deze stage dan wel een stoere uitdaging voor jou.

  NIVEAU: WO
  PERIODE: FEBRUARI – NOVEMBER
  BEGELEIDERS: T. van Wagensveld & H. Madden

 • Verspreidingsonderzoek en habitatbeschrijving van de Red bellied racer (Alsophis rufiventris) op het eiland St. Eustatius
  De Red-bellied racer speelt een belangrijke ecologische rol op het eiland St. Eustatius. In de eilanden gordel van de Kleine Antillen kwam deze ‘gladde slang’ veelvuldig voor. Met name de introductie van de Indische mangoeste (Herpestes javanicus) maar ook de komst van zwarte en bruine ratten (Rattus rattus, R. norvegicus) hebben er voor gezorgd dat de slang verdwenen is van buureilanden St. Kitts en Nevis. Ondanks de aanwezigheid van de zwarte rat op Saba en St. Eustatius komt de red-bellied racer hier nog in gezonde aantallen voor. Toch willen we mogelijke veranderingen op tijd kunnen signaleren wat monitoren dan ook onmisbaar maakt.

  Tijdens deze stage ga je in het veld opzoek naar de red-bellied racer en breng je zijn verspreiding in kaart. Ook beschrijf je zijn leefgebied op het eiland St. Eustatius. Met deze verspreidingsgegevens ontwerp je samen met je begeleider(s) een aantal monitoringstrajecten.

  Beschik je over een grote zelfstandigheid, spreek je goed Engels en ben je avontuurlijk ingesteld om voor langere tijd op een sub-tropisch eiland te verblijven? Misschien is deze stage dan wel een stoere uitdaging voor jou.

  PERIODE: FEBRUARI – NOVEMBER (Bachelor of Master)
  BEGELEIDER(S): T. van Wagensveld en H. Madden

   

 • Onderzoek naar het nest gedrag van de Antilliaanse leguaan (Iguana delicatissima) op het eiland St. Eustatius.
  De Antilliaanse leguaan komt binnen de Nederlandse Cariben slechts nog op St Eustatius voor. Ze staan onder grote druk van meerdere bedreigingen, waaronder hybridisatie met de groene leguaan (Iguana iguana). Helaas zijn er ook nog maar een beperkt aantal nest plekken over waar de leguanen eieren kunnen leggen. Er is nog maar weinig bekend over het nest gedrag van de leguanen, en daarom willen we naast het controleren van natuurlijke nesten ook kunstmatige nesten creëren. Met cameravallen zal je de nesten constant in de gaten moeten houden. Dit zal plaatsvinden vanaf februari tot en met juni. Je zal tijdens je stage dagelijks in het veld bezig zijn om de nesten te controleren, en het gedrag van leguanen te bestuderen. Beschik je over een grote zelfstandigheid, spreek je goed Engels en ben je avontuurlijk ingesteld om voor langere tijd op een tropisch eiland te verblijven? Misschien is deze stage dan wel een stoere uitdaging voor jou.

  NIVEAU: WO
  PERIODE: FEBRUARI – JUNI (Bachelor of Master)
  BEGELEIDER(S): T. van Wagensveld & H. Madden

 • Zoeken naar groene leguanen (Iguana iguana) en hybride leguanen op St. Eustatius
  Hybridisatie met de groene leguaan (Iguana iguana) of hybride leguanen vormt het grootste gevaar voor het voorbestaan van de bedreigde Antilliaanse leguaan (Iguana delicatissima) op St. Eustatius. Tot nu toe hebben wij 3 groene leguanen en 8 hybride leguanen ontdekt. We hebben continue veldwerkers nodig om deze invasieve leguanen op te sporen. Wanneer invasieve leguanen worden ontdekt moet jij deze melden bij St. Eustatius National Parks (STENAPA) en het Ministerie van Landbouw, Vee en Visserij (LVV).

  Beschik je over een grote zelfstandigheid, spreek je goed Engels en ben je avontuurlijk ingesteld om voor langere tijd op een tropisch eiland te verblijven? Misschien is deze stage dan wel een stoere uitdaging voor jou.

  NIVEAU: MBO, HBO, WO
  PERIODE: jaarrond
  BEGELEIDER(S): Tim van Wagensveld

Stageformulier

Minimaliseren

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een stage bij RAVON of vragen hebt over één van de onderwerpen kun je contact opnemen met onze stagecoördinator door onderstaand formulier volledig in te vullen en te verzenden!

* Required
  
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina