Cursussen zoetwatervissen, reptielen en amfibieën

Minimaliseren
Excursie door RAVON

RAVON biedt diverse cursussen aan op het gebied van zoetwatervissen, amfibieën en reptielen. De basiscursussen Zoetwatervissen en Reptielen en Amfibieën zijn bedoeld om vrijwilligers en professionals op weg te helpen met deze soortgroepen. De cursussen bestaan uit één dagdeel theorie, gevolgd door een praktijkgedeelte. Er wordt daarbij ingegaan op de herkenning, ecologie, inventarisatiemogelijkheden, wetgeving en relatie met water- en natuurbeheer. Zie de agenda voor het actuele aanbod met open inschrijving voor vrijwilligers. Daarnaast kunnen de cursussen op aanvraag door het hele land worden gegeven. Vragen over deze cursussen kunt u stellen via kantoor@ravon.nl.

Voor gevorderden en professionals zijn ook vervolgcursussen mogelijk met verdieping of over aanvullende onderwerpen. Deze kunnen o.a. ‘in company’ gegeven worden, bijvoorbeeld voor een Waterschap, terreinbeheerder, agrarisch natuurbeheercollectief, opsporingsinstanties, etc.. Voor in company-trainingen vragen wij u contact met ons op te nemen om een en ander door te spreken. Voor zoetwatervissen neemt u hiervoor contact op met Martijn Schiphouwer (martijn.schiphouwer@ravon.nl, 024-7410608 ). Voor amfibieën en reptielen met Jeroen van Delft (j.v.delft@ravon.nl, 024-7410607 ). Belt u hen ook gerust voor uw specifieke wensen rond cursussen, want maatwerk is mogelijk!

  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina