22 september en 6 oktober: zaklampvissen Omval-Kolhorn Kanaal
Laatste Bericht 10 jul 2017 02:41 door goverse. 0 Antwoorden.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Edo GoverseGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:221

--
10 jul 2017 02:41

  Op vrijdagavond 22 september en 6 oktober wordt er met zaklamp gezocht naar vissen. Langs het Omval-Kolhorn Kanaal (tussen Noord-Scharwoude en Kolhorn) zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd om de visstand te verbeteren. In het kanaal zelf komt de rivierdonderpad nog in redelijke aantallen voor. Tijdens deze excursies gaan we met behulp van sterke zaklampen onder begeleiding van een ervaren excursieleider kijken in hoeverre de rivierdonderpadden ook gebruik maken van de natuurvriendelijke oevers. In de nabije omgeving zijn inmiddels de exotische grondels gesignaleerd (zwartbekgrondel en marmergrondel). Mogelijk dat deze soorten het kanaal en de natuurvriendelijke oevers ook al bereikt hebben (hoewel niet gevangen tijdens de bemonsteringen in juni). Ook andere soorten wagen zich in het donker in ondiep water (zoals baars, grote brasems, karpers, snoeken etc.).

  Tijdens deze excursie zullen er 2 a 3 natuurvriendelijke oevers onderzocht worden. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het onderzoek naar het functioneren van deze oevers. Praktisch: zorg zelf voor laarzen en indien in bezit lieslaarzen of een waadpak. De meeste locaties kunnen vanaf de kant bekeken worden maar in enkele gevallen zal er ook wadend door het water gezocht worden. Indien je een sterke zaklamp bezit wordt uiteraard gevraagd deze mee te nemen. RAVON zal ook enkele lampen meebrengen. Opgave: via het aanmeldformulier te vinden in onderstaande links. Verzamellocatie:  de verzamellocatie wordt na aanmelden bekend gemaakt (ergens tussen Heerhugowaard en Kolhorn).

  Aanmelden kan via deze link:22 september & 6 oktober

  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


    RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
  Email: kantoor@ravon.nl
  Adres: zie contact pagina