18 november: Visinventarisatie Koopmanpolder, Andijk
Laatste Bericht 24 nov 2017 11:19 door goverse. 1 Antwoorden.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Edo GoverseGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:226

--
04 okt 2017 11:16

  De Koopmanspolder bij Andijk is enkele jaren geleden heringericht voor vogels en vissen. Het gebied heeft een natuurlijk peilregime met een hoog winterpeil en een lager zomerpeil (het IJsselmeer zelf juist andersom). Functie van het gebied is onder meer een paai- en opgroeigebied voor vissen en leefgebied van andere dieren en planten. Het gemaal dat het waterpeil reguleert heeft natuurlijk een visvriendelijke vijzel. De Koopmanspolder heeft de status van natuurgebied en is onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) en fungeert als pilotproject van het achteroeverconcept. Een achteroever kan dienen als een binnendijkse waterberging, waar je het waterpeil kunt afstemmen op de gewenste functie van het gebied. Voor meer informatie zie: https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Natuur/Projecten/Koopmanspolder/Over_het_project.

  Zaterdag 18 november willen we met de RAVON-werkgroep Vissen Amfibieën Reptielen Noord-Holland en Sportvisserij Nederland zelf de proef op de som nemen om te kijken welke vissoorten we kunnen vangen. We verwachten er de typische poldervissen aan te treffen zoals kleine modderkruiper en bittervoorn. Maar heeft de winde de polder ook in gebruik genomen? Onder leiding van Willie van Emmerik, Geert Timmermans en Edo Goverse gaan we zelf aan de slag.

  Praktisch: Neem schepnet en laarzen/waadpak, regenkleding, eten en drinken mee. Extra netten, cuvet en determinatiemateriaal wordt verzorgd. Om 11:00 starten we en om 15:00 uur stoppen we.

  Opgave: via het aanmeldformulier, klik hier (max. 20 deelnemers).

  Verzamellocatie: parkeerplaats Vooroever, Andijk.  Edo GoverseGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:226

  --
  24 nov 2017 11:19

  Excursieverslag visinventarisatie Koopmanpolder staat als pdf onder dit bericht, met dank aan Nico.

  Dirk in de zon in actie! (Foto Willie van Emmerik)


  Visinventarisatie_Koopmanspolder_18-11-17.pdf

  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


    RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
  Email: kantoor@ravon.nl
  Adres: zie contact pagina