Ontheffingen aanvragen

Minimaliseren

Ontheffing voor het vangen van beschermde soorten

RAVON is gemachtigd door het ministerie van Economische Zaken, om ontheffingen uit te geven op de Flora- en faunawet. Deze ontheffing geldt voor de verbodsbepalingen genoemd in artikel 9 van de Flora- en faunawet en geldt voor beschermde reptielen, amfibieën en vissen. Deze ontheffing is nadrukkelijk geen betredingsvergunning, of een ontheffing op basis van andere wetten en regelingen.  De ontheffing is geldig tot 24 mei 2021 (en geldt dus ook als ontheffing voor het vangen van soorten van de nieuwe Natuurwet). 

U kunt een ontheffing aanvragen door onderstaand formulier in te vullen.


Visserijwet

Voor het gebruik van een schepnet is sinds 1 januari 2013 geen ontheffing meer nodig op de Visserijwet. 

Wet op de Dierproeven

RAVON is vergunninghouder om 'dierproeven'  te mogen doen, dat betekent dat we ontheffing kunnen aanvragen op de Wet op de Dierproeven. Wil je een handeling aan dieren uitvoeren (DNA verzamelen, zender onderzoek opzetten) ten behoeve van het beantwoorden van een wetenschappelijke vraag, neem dan contact op met RAVON via het secretariaat (kantoor@ravon.nl, 024 - 7410600).

 

  

Ontheffing op het vangen van beschermde soorten aanvragen

Minimaliseren

Vul hieronder uw gegevens in om een ontheffing op de Flora- en faunawet aan te vragen. De ontheffing is geldig tot 24 mei 2021 (en geldt dus ook als ontheffing voor het vangen van soorten van de nieuwe Natuurwet). U ontvangt dan een email met instructies en een link waar u de bestanden van de ontheffing kunt downloaden. U moet vervolgens zelf uw naam erop zetten en de ontheffing uitprinten.   

De ontheffing is enkel geldig als de naam ook bij RAVON geregistreerd staat (dus via dit formulier is doorgegeven).

* Required
  
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina