Afdeling Noord-Holland

Minimaliseren
herpetofauna atlasnh.jpgDe afgelopen jaren zijn er in het kader van het verzamelen van gegevens voor de Atlas van de Noord-Hollandse Amfibieën en Reptielen & Atlas van Noord-Hollandse Vissen veel excursies georganiseerd en inventarisaties uitgevoerd. Om daar een vervolg aan te geven is een de Werkgroep Vissen, Amfibieën & Reptielen Noord-Holland opgericht. 

Doel
Het doel van de werkgroep is een stimulerende gelegenheid te bieden naar de studie van vissen, amfibieën en reptielen. In de werkgroep zijn beginners en kenners van harte welkom. Het is de bedoeling dat de werkgroepleden hun kennis vergroten en delen en dat ze ervaring kunnen opdoen met het inventariseren, determineren, monitoren en het beschermen van diverse soorten vissen, amfibieën en reptielen in Noord-Holland.  

Activiteiten
De activiteiten van de werkgroep zullen voornamelijk gericht zijn op het verzamelen van veldgegevens om zo een bijdrage te leveren naar het in kaart brengen van de verspreiding van de zoet-, brak- en zoutwatervissen, amfibieën en reptielen in Noord-Holland. Daarnaast kunnen er mogelijk ook elders excursies worden georganiseerd. Ieder jaar worden er minimaal vier activiteiten georganiseerd. Ook lezingen behoren tot de mogelijkheid. 
Iedereen die zich wil gaan bezighouden met de studie van deze soortgroepen is welkom. 

Informatie
De werkgroep is een initiatief van drie betrokken leden van de organisaties KNNV Amsterdam, Stichting RAVON & Landschap Noord-Holland. Wie belangstelling heeft voor de Werkgroep Vissen, Amfibieën & Reptielen en graag eens wil komen kennismaken of zich wil aanmelden, wordt verzocht contact op te nemen met een van hen. Middels mailings zullen we u op de hoogte houden. Aankondigingen en excursieverslagen worden ook gepost op het RAVON-forum


Edo Goverse (RAVON) 
email
tel. 020-5257331 

Geert Timmermans (KNNV afdeling Amsterdam)

email

Kees Dekker (Landschap Noord-Holland) 
email

  

Agenda afdeling Noord-Holland

Minimaliseren
Visbemonstering Kalverpolder
Startdatum/tijd: zaterdag 13 oktober 2018 10:00 (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
Einddatum/tijd: zaterdag 13 oktober 2018 14:00 (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
Herhaal Event: Eénmalig Event
Belangrijkheid: Normale Prioriteit
Categorie: Vissen
Locatie:
Beschrijving:

In de Zaanstreek ligt de Kalverpolder, een 170 hectare groot natuurgebied van Staatsbosbeheer, onderhouden door de Stichting Kalverpolder. In juni 2010 al eens vis bemonsterd voor de Noord-Hollandse Vissenatlas. Er zijn toen twaalf vissoorten aangetroffen. In 2014 zijn in deze veenweidepolder zeven petgaten opengetrokken, die als paai of opgroeiplekken voor vissen moeten dienen. Nu is de stichting geïnteresseerd of de visstand inderdaad profiteert van deze maatregel en heeft de Vissen Amfibieën Reptielen Werkgroep Noord-Holland (VAR) uitgenodigd nog eens langs te komen. Per boot gaan we het gebied in, met uitzicht op de Zaanse Schans.

Praktisch: Neem schepnet en laarzen/waadpak, regenkleding, eten en drinken mee. Extra netten, cuvet en determinatiemateriaal wordt verzorgd door de Edo Goverse, Geert Timmermans en Kees Dekker.

Aanmelden: via het aanmeldformulier, klik hier (max. 10 deelnemers).

Tijd en locatie: 10:00-14:00, verzamelplek wordt tzt bekend gemaakt.

Materiaal: lunch, regenpak(?), laarzen/waadpak, schepnet

Gemaakt Door Rolf van Leeningen Op dinsdag 20 februari 2018 09:25
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina