Atlas zoetwatervissen Zuid-Holland

Minimaliseren
Bittervoorn - foto Jelger HerderStichting RAVON en Bureau Waardenburg werken vanaf najaar 2010 aan een nieuwe verspreidingsatlas van de Zuid-Hollandse zoetwatervissen. In oktober 2010 is een eerste bijeenkomst voor vrijwilligers en geïnteresseerden gehouden in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse plassen. De meeste activiteiten zijn in 2011 gestart.
 
Gegevens verzamelen
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het verzamelen van bestaande gegevens over de verspreiding van de brak- en zoetwatervissen in Zuid-Holland. Deze gegevens zijn aanwezig bij verschillende instanties en personen worden en worden samengevoegd in de database van de vissenatlas. Op de website van de atlas vind je een zogenaamde 'witte gebieden' kaart en kun je een kijkje te nemen welke gebieden bij jou in de buurt nog onderzocht moeten worden.
Voor het doorgeven van waarnemingen kun je terecht bij het invoerportaal van telmee.nl
 
Digitale atlas
Voorlopig is de atlas alleen in digitale vorm beschikbaar via www.zuid-holland.vissenatlas.nl
Op deze website vindt je de laatste stand van zaken, de witte gebieden kaart, informatie over activiteiten, nieuwtjes en foto’s.
 
Zuid-Hollandse Vissers
Wil je actief bijdragen aan de atlas? Houd de agenda op de website in de gaten. Je kunt je ook aanmelden bij de Zuid-Hollandse Vissers, een
regionale werkgroep voor vissen in Zuid-Holland.
  

Aanmelden

Minimaliseren

Vul hieronder je naam en emailadres in als je een bijdrage wilt leveren en/of op de hoogte gehouden wilt worden van activiteiten van de Zuid-Hollandse Vissers.

 

* Required
  
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina