Zoeken
zondag 21 januari 2018  Tellen » Atlassen » Atlas herpetofauna Noord-Holland Registreren   Inloggen

Atlas Reptielen & Amfibieën Noord-Holland - Verschenen december 2010!

Minimaliseren

Voorkant van de atlasNoord-Holland is een bijzondere provincie voor amfibieën en reptielen. Zo leven er ringslangen onder de rook van Amsterdam en zijn de duinen beroemd om hun zandhagedissenpopulaties.

Het meest recente rapport met verspreidings- gegevens dateert uit 1997, maar hoe gaat het nu met onze amfibieën en reptielen? Om een antwoord op die vraag te krijgen hebben RAVON, Landschap Noord-Holland en een groot aantal vrijwilligers gewerkt aan de nieuwe verspreidingsatlas.

In de nieuwe atlas staan verspreidingskaarten van alle soorten op km-hok niveau. Dit geeft in een oogopslag inzicht in de verspreiding van een soort in  Noord-Holland. Ook wordt aandacht besteed aan herkenning, habitat, de belangrijkste gebieden voor de soort, uitgezette populaties, barrieres en beheer. Verder wordt de betekenis van Noord-Holland voor reptielen en amfibieen op nationaal en internationaal beschreven en bevat de atlas een waarderingskaart die laat zien waar binnen Noord-Holland de belangrijkste gebieden liggen voor reptielen en amfibieen. De atlas is fraai vormgegeven met veel prachtige foto's en kaarten.

Voorbeeld van de twee openingspagina's van de soorttekst van de gewone pad (de soorteksten varrieren tussen de 4 en 6 pagina's)Bestel de atlas nu! Door financiering vanuit het project is de atlas van ruim 100 pagina's voor de schappelijke prijs van slechts 19.50 euro (exclusief verzendkosten) te bestellen zijn bij landschap Noord-Holland in hun online webwinkel (klik hier) of te koop in hun winkel in Castricum.

Klik hier om online te bestellen!

  

Bestel de Atlas

Minimaliseren

De atlas is te bestellen voor 19,95 (ex verzendkosten) in de webwinkel van landschap Noord-Holland.

Klik hier om te bestellen!

 

  

Waarnemingen doorgeven!

Minimaliseren
  

Excursies

Minimaliseren
  
© PlumIT