Search
donderdag 13 december 2018

Provincie Noord-Holland

 

December 2010 is de Atlas van de Noord-Hollandse amfibieën en reptielen & en in 2012 de Atlas van Noord-Hollandse vissen verschenen. In het kader van het verzamelen van gegevens voor deze atlassen zijn veel excursies en inventarisaties georganiseerd en na het verschijnen is besloten daar in de vorm van een werkgroep mee door te gaan. 

Doel van de werkgroep is een stimulerende gelegenheid te bieden naar de studie van vissen, amfibieën en reptielen. In de werkgroep zijn beginners en kenners van harte welkom. Het is de bedoeling dat de werkgroepleden hun kennis vergroten en delen en dat ze ervaring kunnen opdoen met het inventariseren, determineren, monitoren en het beschermen van diverse soorten vissen, amfibieën en reptielen. 

De activiteiten van de werkgroep zullen voornamelijk gericht zijn op het verzamelen van veldgegevens om zo een bijdrage te leveren naar het in kaart brengen van de verspreiding van de zoet-, brak- en zoutwatervissen, amfibieën en reptielen in Noord-Holland. Daarnaast kunnen er mogelijk ook elders excursies worden georganiseerd. Ieder jaar worden er minimaal vier activiteiten georganiseerd. Ook lezingen behoren tot de mogelijkheid. Gedurende de lezingen wordt de nadruk gelegd op kennisoverdracht over de morfologie, ecologie, leefgebieden, gedrag en het beschermen van de diergroepen. Maar ook het leren determineren van bijvoorbeeld visbroed kan de revue passeren. Iedereen die zich wil gaan bezighouden met de studie van deze soortgroepen is welkom. 

Informatie en aanmelden 
Dit is een initiatief van drie betrokken leden van de organisaties KNNV Amsterdam, RAVON en Landschap Noord-Holland Wie belangstelling heeft voor deze werkgroep en graag eens wil komen kennismaken of zich wil aanmelden kan contact met hen opnemen.

Middels mailings houden we werkgroepleden op de hoogte. Aankondigingen van excursies staan op de RAVON-website en de website van Landschap Noord-Holland
 

 

Agenda

Contact

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top