Sinds een aantal jaren doet RAVON onderzoek aan reptielen in het Nederlands Caribisch gebied.
Item: Antilliaanse leguaan
- Ecologisch onderzoek naar dieet en effect op zaden van darmdoorgang voor de Antilliaanse leguaan (Iguana delicatissima) op St. Eustatius
De Antilliaanse leguaan is een met uitsterven bedreigde endemische soort binnen de Kleine Antillen waar die voortkomt op meerdere eilanden. Ondanks de kritieke conservatie status van de soort is weinig bekend over de exacte ecologische rol. Binnen dit onderzoeksproject zal je ecologisch onderzoek doen naar zaden die door leguanen zijn gegeten, waarbij je vragen zal beantwoorden zoals: eten leguanen zowel zaden van inheemse als niet-inheemse planten en welke soorten betreft dit, worden de zaden beschadigd tijdens de darmdoorgang, kunnen de zaden nog kiemen, en wat is het effect op kiem kans en snelheid wanneer zaden wel/niet gegeten worden? Binnen dit project zal je onder andere gebruik kiem experimenten opzetten en veel surveys doen om leguanenpoep te verzamelen en daarna te analyseren.
Beschik je over een grote zelfstandigheid, kan je gedetailleerd werken, en spreek en schrijf je goed Engels? Dan is dit project mogelijk een goede uitdaging voor jou. Een belangrijke voorwaarde is dat je de gehele periode aanwezig bent op St. Eustatius.
NIVEAU: HBO/ WO
PERIODE: duur van 5-6 maanden, te starten in okt/nov 2023
BEGELEIDER(S): RAVON, WUR, RU, T. van den Burg. Bij interesse neem contact op met: Thijs van den Burg (thijs_burg@hotmail.com)