Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

dinsdag 16 juli 2024

Nieuws

Ziektes en parasieten

Ziektes bij amfibieën en reptielen: RAVON doet onderzoek naar verschillende ziektes die voorkomen bij reptielen, amfibieën en vissen.


Item: Paddenvlieg

RAVON doet in samenwerking met diverse onderzoeksinstituten onderzoek naar diverse aspecten van de ecologie, taxonomie, verspreiding en habitat van de groene paddenvlieg (Lucilia bufonivora). Dit vliegje is een obligate amfibieënparasiet en voor menig natuurliefhebber een bekende verschijning in de zomermaanden. In de aankomende jaren wordt dit onderzoek voortgezet. Voor het aankomende seizoen zoeken wij studenten voor twee verschillende onderzoeken:

  • Desktopstudie (GIS-analayse)
    Het eerste onderzoek betreft een desktopstudie (GIS-analyse) naar de verspreiding van de soort in Nederland. Specifiek wordt gekeken naar welke aspecten, van klimaat, bodemtypes tot vegetatie het voorkomen van de paddenvlieg beschrijft en voorspelt. De beoogd kandidaat is idealiter een Masterstudent (biologie) met een specialisatie GIS en/of Bioinformatica.

    NIVEAU: Masterstudent (biologie)
    PERIODE: 2024
    BEGELEIDER(S): Tariq Stark. Voor vragen, t.stark@ravon.nl
  • Onderzoek gastheerspectrum van groene paddenvlieg
    Het tweede onderwerp behelst een onderzoek naar het gastheerspectrum van de groene paddenvlieg in Nederland. Veldwerk is zeer een belangrijk component van deze studie (medio juni – begin september). HBO en MBO- niveau 4 studenten van diverse groene opleidingen kunnen op dit onderwerp solliciteren.

    NIVEAU: MBO niveau 4 & HBO
    PERIODE: 2024
    BEGELEIDER(S): Tariq Stark. Voor vragen, t.stark@ravon.nl
Printen
Categorieën: Stages Nederlands
Tags:
Waardeer dit artikel
Geen waardering

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top