Basiscursus amfibieën
RAVON
Datum & tijd: 29-9-2021 19:30 - 20:45
In de basiscursus amfibieën kijken we naar amfibieën onder water en op het land. Hoe en waar leven ze, hoe kun je ze vinden en zelfs vooruit helpen in je eigen achtertuin? Van de 16 inheemse soorten, staan deze avond een aantal wat algemenere en dicht bij de mens voorkomende soorten centraal. Je leert een aantal belangrijke kenmerken om bijvoorbeeld een groene en bruine kikker van elkaar te onderscheiden en het verschil tussen de geluiden van een aantal kikkers en padden. En waar zit die graafknobbel ook alweer precies? Het verhaal bevat daarnaast veel informatie over de levenswijze en habitats van deze dieren.
We oefenen enkele soorten gezamenlijk, met behulp van een determinatietabel. Je krijgt ook enkele tips over nuttige literatuur, websites en over leuke projecten van RAVON waaraan je kunt bijdragen. Aan het eind van deze avond weet je heel wat meer en ben je klaar om in het veld je eerste dieren zelf op naam te gaan brengen.
De avond is bedoeld voor mensen met geen tot enige ervaring met deze dieren en wordt georganiseerd in het kader van het NEM Meetprogramma Amfibieën. Deze cursus is eerder dit jaar, in een iets bondigere vorm, ook gegeven als onderdeel uit de Basiscursus Veldbiologie die dit voorjaar vanuit SoortenNL is gehouden.
Docent: Jeroen van Delft
Deelname: is gratis
Wanneer: woensdagavond 29 september 2021 – van 19:30 tot 20:45
Aanmelden: aanmelden is niet meer mogelijk.
Hoe: deelname is digitaal via Zoom, na aanmelding ontvang je uiterlijk een dag voor aanvang de link om deel te nemen.