Search
donderdag 22 oktober 2020

Werkgroep vissen, amfibieën en reptielen Noord-Holland

Doelstelling

Opgericht in 2010. Doel van de werkgroep is een stimulerende gelegenheid te bieden naar de studie van vissen, amfibieën en reptielen. In de werkgroep zijn beginners en kenners van harte welkom. Het is de bedoeling dat de leden van de werkgroep hun kennis vergroten en delen en dat ze ervaring kunnen opdoen met het inventariseren, determineren, monitoren en het beschermen van diverse soorten vissen, amfibieën en reptielen.

Activiteiten

De activiteiten van de werkgroep zullen voornamelijk gericht zijn op het verzamelen van veldgegevens om zo een bijdrage te leveren naar het in kaart brengen van de verspreiding van de zoet- en zoutwatervissen, amfibieën en reptielen in Noord-Holland. Daarnaast kunnen er gerichte veldexcursies worden georganiseerd naar binnen- en buitenland.
Per jaar wordt er een aantal (inventarisatie) excursies georganiseerd. Iedereen die zich wil gaan bezighouden met de studie van deze soortgroepen is welkom. De werkgroep Vissen, Amfibieën en Reptielen werkt in haar activiteiten nauw samen met KNNV afdeling Amsterdam.

Agenda

Visinventarisatie Houtrakpolder

Werkgroep vissen, amfibieën en reptielen Noord-Holland

  • 31-10-2020 10:00 - 14:00
  • Aantal keer bekeken: 133
Visinventarisatie Houtrakpolder

Deze excursie is geannuleerd vanwege het Corona-virus

De Houtrakpolder is ontstaan rond 1870 toen het Noordzeekanaal werd aangelegd. Afgelopen jaren is er in opdracht van de Provincie Noord-Holland veel werk verzet in de Houtrak waaronder inrichting van brakke natuur in de Houtrakkerbeemden. Op 30 oktober zal de gedeputeerde een handeling verrichten om het water in te laten. Wij zullen de dag erop inventariseren hoe het met de huidige visstand gesteld is.

RSS

Theme picker

Informatie

Wie belangstelling heeft voor de werkgroep Vissen, Amfibieën & Reptielen en graag eens wil komen kennismaken of zich wil aanmelden, wordt verzocht contact op te nemen met:
Geert Timmermans
harmat4@xs4all.nl.

Verslagen

Contact

Geert Timmermans
E-mail

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top