Search
zondag 28 november 2021

Organisatie

Raad van Toezicht

RAVON is een stichting met een Raad van Toezicht als eindverantwoordelijke. Zij vervult een controlerende taak.
Daarnaast heeft de stichting een bestuur. Het bestuur bestaat uit 1 persoon: de bestuurder. De bestuurder is ook directeur. Hij heeft de dagelijkse leiding en bestuurt de Stichting. Een aantal bevoegdheden komt toe aan de Raad van Toezicht zoals het vaststellen van de begroting, jaarrekening, jaarverslag en Meerjarenplan en het aannemen en ontslaan van de directeur. Overige bevoegdheden liggen bij de directeur/bestuurder.

De Raad van Toezicht bestaat uit tenminste 5 en maximaal 8 leden.

De leden van de Raad van Toezicht: Jean Eigeman (voorzitter), Rob Geraeds, Riëtte Iken, Roel de Jong, Antoinet Looman en Romeo Neuteboom Spijker.

Werkorganisatie

Het landelijk bureau van RAVON werkt vanuit de vestigingen in Nijmegen en Amsterdam. De werkorganisatie bestaat uit 62 medewerkers (49 medewerkers van RAVON, aangevuld met FLORON (12) en SoortenNL(1)).

De organisatie wordt geleid door het managementteam: Maaike Navis (interim directeur), Jan Kranenbarg, Martijn Schiphouwer en Michiel Verhofstad. Er is een ondersteunende staf (secretariaat, financiën, systeembeheer) en de inhoudelijke projectleiders en projectmedewerkers werken op projectbasis samen in wisselende samenstellingen in projectteams in een matrixorganisatie. Het landelijke bureau voert opdrachten uit en coördineert en faciliteert de vrijwilligers.

Vrijwilligers

De 1500 RAVON vrijwilligers werken mee aan onder ander verspreidingsonderzoek en monitoring en zijn georganiseerd in lokale werkgroepen of werkgroepen rondom specifieke thema's  Via een tijdschrift, een nieuwsbrief, social media en diverse websites worden vrijwilligers regelmatig geïnformeerd over de voortgang van onderzoek.

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top