Search

Over RAVON Agenda English Steun ons Webshop

Projectleider / onderzoeker Delta (mariene ecoloog / aquatisch ecoloog)

Vacature

Dit ga je doen: het verbeteren van het leefgebied van vis in de delta

De zoet-zout overgangen van de delta vervullen verschillende cruciale functies voor vis. Voor vele vissoorten vervult de delta in één of meer levensstadia een essentieel habitat, om op te groeien, voort te planten of als migratieroute. Deze verscheidenheid in functies maakt het dan ook een hotspot van visdiversiteit. Ondanks deze cruciale functies voor vis, zijn veiligheid en landbouw al jaren de bepalende factoren voor de huidige inrichting van de delta. Dijken, sluizen en gemalen zorgen voor een harde overgang tussen zoet en zout en daarmee voor een sterk versnipperd leefgebied. De afgelopen decennia is er door waterbeheerders en natuurorganisaties hard gewerkt aan het verbeteren van de connectiviteit en het habitat voor vissen in de deltawateren. In het licht van de grote actuele vraagstukken op het gebied van klimaatverandering, zoetwaterhuishouding en vervuiling is veel extra inzet nodig om verbetering van het leefgebied voor vis in de delta door te zetten. En daar hebben we jou bij nodig!

Wij zoeken daarom een mariene ecoloog of aquatisch ecoloog voor de functie van

Projectleider in themateam “Delta”

Vanuit onderzoek en kennis werk je aan het verbeteren van het leefgebied van vissen, het vergroten van de biodiversiteit en het herstel van populaties. Dit doe je door inhoudelijk stevige projecten uit te voeren die zich richten op onderzoek, inrichtingsadvies en beleidsverandering.

Als projectleider stuur je projecten aan, houdt je zicht op de planning en draag je zorg voor een goed verloop en afronding van projecten. Je hebt een belangrijke inhoudelijke rol bij de onderzoeksopzet, analyse en rapportage/communicatie van de resultaten. Ook heb je een centrale rol bij het bedenken en optuigen van nieuwe onderzoeksprojecten.

Voorbeelden van projecten binnen dit thema zijn: de monitoring van het aanbod van glasaal en driedoornige stekelbaars langs de volledige Nederlandse kust (Samen voor de Aal) met het prioriteren van migratieknelpunten als één van de doelen, het grondig testen en optimaliseren van vismigratievoorzieningen (Passagecheck) en onderzoek naar de kraamkamerfunctie van de Zuid-Hollandse delta voor de visgemeenschap (Een Zegen in de Delta). Door het vertalen van veldkennis en data naar inrichting van gebieden behoren zet jij jouw kennis om naar impact in het veld.


Jij bent een praktische wetenschapper in het hoofd en een natuurbeschermer in het hart

  • HBO+ / WO werk- en denkniveau met ervaring in / affiniteit voor het leiden van projecten.
  • Proactief, creatief en doortastend in het opzetten en realiseren van projecten op vlak van onderzoek, soortbescherming en habitatherstel.
  • Kan koppeling maken tussen kennis en praktijk. Het kunnen denken als een vis is een pré.
  • Kan zich schriftelijk goed uitdrukken in rapportages en publicaties.
  • Goede mondelinge vaardigheden (ambassadeur voor RAVON).
  • Kennis van vissoorten, mariene en aquatische ecologie, monitoring, natuurbeheer en bescherming wegen sterk mee.
  • Ervaring met analyses in R is een pré.

What's in it for you: een baan waar wetenschap en passie voor natuur samenkomen in een gezellig team

  • De functie van projectleider voor 32 of 36 uur per week.
  • Werken in een team met gedreven vakinhoudelijke collega’s binnen een informele en uitdagende werkomgeving.
  • Een baan waarin je positief bijdraagt aan de natuur en waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging, standplaats Nijmegen.
  • Een NS business card.
  • Individueel keuzebudget.
  • Mogelijkheden tot opleidingen en trainingen.
  • Een marktconform salaris o.b.v. kennis en ervaring.

Solliciteren

Je brief en CV kun je sturen naar kantoor@ravon.nl  o.v.v. ‘Vacature Projectleider Delta’. Voor inlichtingen: Sanne Ploegaert (0657534849), s.ploegaert@ravon.nl) of Martijn Schiphouwer (0652602780) (martijn.schiphouwer@ravon.nl).


Over RAVON

RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) is samen met Paddenstoelen Onderzoek Nederland en FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) onderdeel van Stichting Natuuronderzoek Nederland.
Wij hebben een ideële doelstelling zonder winstoogmerk. Als onafhankelijke kennisorganisatie leveren we een bijdrage op het vlak van bescherming en herstel van inheemse reptielen, amfibieën, vissen, planten, paddenstoelen. Dat doen we samen met een groot landelijk netwerk van vrijwilligers.
Kennisopbouw door monitoring en onderzoek vormt een belangrijk onderdeel van ons werk. Deze kennis delen we en passen we toe in de praktijk. We werken op projectbasis met een breed scala aan opdrachtgevers, financiers en projectpartners.
Op dit moment heeft de stichting 65 medewerkers in dienst in Nijmegen en Amsterdam, waarvan er 11 in het Vissenteam werken. Wij zijn een organisatie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn organisaties van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top